دکوراسیون داخلی چیست و چه سبک هایی دارد؟

دکوراسیون داخلی

هماهنگ سازی طراحی شده برای به جلوه در آوردن رنگ ها اثاثیه و سایر اشیاء در یک اتاق یا ساختمان به صورت هنرمندانه را دکوراسیون داخلی گویند. دکوراسیون داخلی حلقه بین دو علم معماری و طراحی داخلی هست که این رشته از یک طرف مانند علم معماری با ساختمان و عناصر اجزاء تشکیل دهنده آن ارتباط دارد و از طرف دیگر همانند طراحی داخلی بر فضای داخلی ترکز دارد.

در دکوراسیون داخلی، می توانید با جزئیات بیشتری کار کنید؛ به طور مثال می توانید برای زیبا سازی دیوار های منزلتان از قرنیز،اسکوتی،تسمه و نبشی استفاده کنید. و یا از قاب عکس، پرده‌ و کتیبه آن که استفاده می کنید بر اساس روانشناسی رنگ وسایل داخل منزل باشد. همچنین می توانید برای دیوار قاب بسازید که متناسب با سبک دکوراسیون منزلتان باشد.

سبک در دکوراسیون داخلی

به زبان ساده سبک یعنی ( راه و روش ) شاید به اندازه تمام انسان ها سبک وجود داشته باش و هر کدام از سبک خودشان پیروی کنند ما اگر بخواهیم به دنبال هماهنگی و اصول بگردیم باید به دنبال سبک هایی باشیم که در چهارچوبی هماهنگ پی ریزی شده‌اند؛ حالا چند تا از سبک ها را بررسی می کنیم:

سبك شيكر

اين سبك طرفدار پاكي و سادگي و بي آلايشي است. در اين سبك از رنگ هايی مانند خاكستري و بژ بسيار استفاده مي شود. در كل اين سبك سعي دارد از رنگ هاي مات بيشتر استفاده كند.چوب های استفاده شده در کفپوش مات هستند و برای رنگ مبلمان رنگ های خنثی را زیبا تر می بیند چوب انتخابی چوب درخت گیلاس است.

سبك کلونیال

این سبک به نبال سادگی و ایجاد فضای باز است از لوارم دست ساز با پوب درختان از جمله کاج و افرا بسیار استفاده می شود کفپوش ها هم از چوب گردو و آلبالو است. فرش استفاده شده به رنگ روشن است.

سبك مدیترانه‌ای

این سبک طرفدار آرامش و جذابیت است. در این سبک از رنگ های خنثی و آبی ملایم بسیار استفاده می شود. گچبری هایی به رنگ آبی ملایم در این سبک خودنمایی می کند. در کنار این رنگ آجری و سبز دریایی هم استفاده می شود. عناصر ترئینی با حال و هوای دریایی مانند مجسمه های شنی گوش ماهی و تکه های مرجان و غیره برای زیبایی بخشیدن به فضا به کار برده می شود؛ همچنین تابل های پتینه کاری شده مبلمان ساده چوبی و ظروف سفالی این سبک را پر رنگ تر نشان می دهد. 

سبك مراکشی

این سبک بسیار جذاب و شور انگیز و منحصر به فرد هست. رنگ های مورد استفاده در این سبک آبی فیروزه‌ای کبو،سبز و سفید هستند. عناصر اصلی در این سبک فرش ها کاشی های زیبا به رنگ فیروزه‌ای، ظروف رنگی،فانوس و آثار فلزی هستند. نوع کفپوش سفالی به رنگ قرمز است. در سکوی های بیرون زده از دیوار جلوه خاصی به فضا می بخشد. مبلمان در این سبک از چوب های منبت کاری شده و مشبک کاری شده هستند. سایبان های نصب شده بر روی سکوها و تخت ها یکی دیگر از عناصر زیبا در این سبک است؛ استفاده از کاشی های زلیج در این سبک بسیار متداول است.

سبك مینیمالیستی

این سبک طرفدار دقت و بی آلایشی است. همه چیز به اندازه استفاده می شود. بدون زمینه های مجلل و پر زرق و برق و تاکید آن بر سادگی است. رنگ های مورد استفاده یا خیلی روشن، در بعضی از مواقع رنگ های درخشان هستند. استفاده از اشکال هندسی مانند مربع، مستطیل و دایره در این سبک متداول است. سطوح وسایل استفاده شده صاف و بدو جزئیات است.

سبك فرانسوی

این سبک طرفدار نشاط، سرزندگی و دل فریبی است. سبک فرانسوی ترکیبی از دو سبک روستیک و سلطنتی هست. رنگ های قرمز، طلائی، آبی و سبز در این سبک زیاد به چشم می خورد. دیوار ها اغلب به رنگ سفید روشن رنگ آمیزی می شود تا علاوه بر روشنی فضا جلوه‌ای خاص به وسایل ببخشد. گنجه های فرانسوی ساخته شده از چوب با حکاکی های زیبا یکی دیگر از خصوصیات این سبک است. مبلمان از جنس چوب با لبه هایی ابری شکل فضایی دل انگیز به ارمغان می آورد.

سبك کلاسیک

در واقع این سبک سنتی غربی است. عناصر مهم مبلمان آنتیک، گچ کاری های زیبا، وسایل چوبی تزئینی با جزئیات فراوان، پرده های لوکس با پارچه های طرح دار منگوله دار، آینه های بزرگ قدی  کلکسیون ها هستند. در این سبک اصالت به زیبائی تمام نمایان است. رنگ های به کار گرفته شده رنگ های خنثی، بژ، کرم و خاکستری هستند. تقارن و حفظان بسیار مهم است.

سبك ویکتوریائی

این سیک یکی از مجلل ترین سبک ها است که طرفدار هماهنگی، تعادل در کنار زیبائی است. دیوار ها با کاغذ دیواری و یا رنگی تیره تر به و قسمت تقسیم می شود. وسایل تزئینی در این سبک به حد زیادی استفاده می شود. فضاهای عمومی و خصوصی به دقت از هم جدا شده‌اند. سالن پذیرایی مهم ترین قسمت در خانه است که با شکوه تمام آراسته شده است. شمع دانهای بزرگ، چراغ ها و شیشه های منقوش از نشانه های این سبک است.

سبك روستیک

این سبک سرشار از زیبائی و دلنشینی است. عوامل طبیعی به همراه بافت طبیعی بسیار مورد استفاده است. تمام وسایل با حفظ بافت طبیعی خودشان ساخته شده‌اند. این سبک در بنیاد طبیعت و استفاده از مواد طبیعی بنا شده است. مبلمان چوبی با نشیمنگاه حصیری، پرده از الیاف طبیعی و کوسن هایی از جنس خز و پشم در این سبک بسیار به چشم می خورد. دیوار ها اغلب از چوب هستند و یا اکثراً به رنگ روشن رنگ آمیزی شده‌اند. همه چیز در سادگی و دلنشینی خلاصه می شود. سقف بیشتر از جنس چوب است و تیرک های چوبی نمایان در خانه فضائی خیره کننده به وجود می آورد.

سبك ماوریک

این سبک بخشی از سبک مدرن است. همه چیز به صورت غیر معمول کنار هم چیده شده‌اند. رنگ ها کاملاً تصادفی انتخاب می شوند. مبلمان تقارن و تناسب خاصی باهم ندارند و از احجام همپوشان بسیار استفاده می شود؛ این سبک، یک سبک بدون قید و قانون است.

سبك سوئدی

به علت زمستان های طولانی در سوئد سعی بر این است که دکوراسین طوری طراحی شود که انعکاس دهنده نور طبیعی باشد. رنگ های سفید و آبی بسیار استفاده می شود. پنجره های بزرگ که دارای نورگیر های زیادی هستند شکوه خاصی به این سبک بخشیده است و جزئیات رنگی برای روج بخشیدن به این فضا به کار برده می شود.

سبك اسپانیایی

در این سبک تجمل و سادگی در کنار هم جلوای متضاد و نحنصر به فردی در این فضا می دهد. عناصر مهم در این سبک فرش های بسیار زیبای رنگی مبلمان چوبی، از جنس گردویی منبت کاری شده با رویه چرم، کفپوش هایی از جنس سرامیک یا کاشی، پرده های پر نقش ، تابلو هایی از رنگ روغن هستند؛ در برخی از فضای خانه از کفپوش ها و دیواری های آجری استفاده می شود. طاقچه های بسیار زیبایی که بر روی آن شمایل های مذهبی قرار دارند. فضای مذهبی را خلق می کنند. تخت خواب ها به صورت کاناپه‌ای همراه با رو تختی پنبه دوزی شده و ابریشم دوزی شده هستند. شومینه همیشه مرکز توجه هست که بر روی آن بسیاری از تزئینات زیبا را فرا می دهند. دیوار ها اغلب به رنگ عسلی یا قهوه‌ای کمرنگ هستند.

سبك ایرانی سنتی

این سبک سرشار از زیبایی و دقت است. ستون های بلند، وجود فرش های دست بافت، پشتی های زر دوزی شده، شمع دانهای رنگی، طاقچه های داخل دیوار، گچ بری های زیبا، پنجره های چوبی با شیشه های رنگی، کوسن های بیضی شکل با رویه مخمل از مشخصه های این سبک است. رنگ دیوار ها به رنگ روشن رنگ آمیزی شده‌اند.

سبك هندی

عنصر رنگ در این سبک، یکی از اساسی ترین عنصر هاست همه چیز با رنگ معنی خودشان را پیدا می کنند. استفاده از تزئیناتت، مجسمه ها و نقاشی ها در این سبک بسیار مهم است. وجود تزئینات کوچک مانند قلیان، شطرنج، چهل تکه های زردوزی شده وجود مندیر (معبد خانگی)، وجود نقاشی ها و مجسمه هایی از فیل (الهه ثروت) رنگ های زرد و قرمز و پرده های باشکوه از خصوصیت بارز این سبک است.

japanese-decoration-style

سبک ژاپنی

 مرتب بودن و کم کردن جرئيات و سادگی از خصوصیات بارز این سبک است عناصر ایں سیک درهای کشوئی ، میزهای کوتاه ، کفپوش های حصیری ، اتاق ها پوشیده ار تاتامیمت و رنگ های طبیعی و خنثی هستند. همه چيز ساده و کاربردی است.

 سبک چینی

 ایں سبک طرفدار سادگی انرژی و طبیعت است. اصل مهم پیدا کردن مکان مناسب برای هر وسیله ای است و برقراری اعتدال میان انرژی ها بسیار مهم است. چینی ها بسیار ار فنگ شویی بهره می برند. عناصر مهم در فنگ شویی آب ، آتش ، چوب و فلز است. 

سبک مصری

 سبک هنر توصیفی است. استفاده از سنگ های طبیعی ، ستون های قطور ، پنجره های منقوش ، مقابر اشرافی ، نقاشی های پر رنگ و لعاب ، کنده کاری های زیبا بر روی دیوار ، ستون های زیبا و چاق و استفاده ار احجام ار مشخصه های این سبک است به تریینات و اشیاء تزیینی بسیار بها داده می شود . رنگ ها در این سبک درخشان و فریبنده هستند طاقچه هایی پر از اشیا ترئینی در داخل دیوار زیبایی این سبک را دو چندان می کند.  

سبک رومی

 استفاده از ترئینات در این سبک بسیار مهم است. طاقچه های نیم دایره ، دیوار موزاییک شده ، آب نما ، استخر ، پارچه های منقوش و استفاده از تصاویر گلادیاتورها به عنوان قطعات موزاییک شده از مشخصات بارز این سبک است که تاکید بر استفاده مختصر از مبلمان و استفاده بیشتر از تریینات می باشد.

سبک انگلیسی

 خود دارای چندین سبک است که نام همه آنها از اسامی اشراف و ملکه ها گرفته شده است؛ مانند ویلیام مری ، باوهاوس ، شرایتون ، هپلوایت ، چیدیل. مشخصات اصلی این سبکها فرم دادن به پایه های صندلی و میز به شکل های گوناگون مانند مارپیچ و شیار دار و اس شکل است که استفاده ار مدال ها ، نقاشی های پرتره ، کاغذ دیواری های فاحر و استفاده از چوب درختان مانند اقاقیا از دیگر مشخصات این سبک است.

سبک باروک

ساخت فضاهای مسیحی به رنگ پور ، طرح های با متقارن ، استفاده ار تریینات زیبا و رنگ های صورتی و آبی در این سبک به زیبایی خود نمایی می کند. استفاده از مبلمان رسمی عموما با رنگ تیره از خصوصیات بارز این سبک است.

سبک رکوکو

 این سبک ادامه سبک باروک است با این تفاوت تزیینات به صورت مجسمه های کوچک ، آیینه های تریینی ، پرده های نقش دار و منسوجات لوکس اما سبک است و بیشتر از رنگ روش برای مبلمان استفاده می شود.

سبک گوتیک

 این سبک یکی از سبک های مذهبی است که نوع ارتباطات در آن به صورت عمودی ترسیم شده است. الگوهای طراحی به صورت فلش های رو به بالا که نشان دهنده خداوند است که طراحی شده اند. قوس های نوک تیز یکی دیگر از مشخصه های بارز این سبک است. شمع های استوانه ای همراه با شمعدان های فلزی و شومینه های سنگ نمای مذهبی این سبک را چند برابر می کند.

سبک مونوکروماتیک

 این سبک از کنار هم قرار دادن اشیاء هم رنگ به تعادل می رسد. سعی می شود تا اشیاء هم رنگ را از کم رنگ تا پر رنگ با هم ترکیب کنند تا جلوه خاص و منحصر به فردی به فضا داده شود. این سبک برای دکوراتورهای تازه کار بسیار مناسب است.

سبک آرت دکو

 در این سبک از اشیاء مختلف مانند آلمینیوم ، لاکر ، پوست کوسه و پوست گوره خر استفاده می شود. از فرمهای ریگ راگ ، پله ای و قوس های بلند همراه با فرم های گیاهی و فرفروژه برای طراحی فضا استفاده می شود.

سبک آرت بوو

 نقاشی بر روی شیشه ، کفپوش های چوبی ، خطوط مسیحی و مواج و اشکال گیاهی از مشخصه های این سبک است. از هنرهای قدیمی مانند گوتیک ، روکو کو ، ژاپنی ، کارهای دوران ویکتوریا ، نوشته های باستانی و سفال ایرانی در این سبک بسیار دیده می شود.

Industrial-decoration-style

سبک صنعتی

 این سبک طرفدار راحتی و کاربردی بودن قصا و اشیاء است. از رنگ های خاکستری و حتی برای رنگ آمیزی سقف و دیوارها استفاده می شود. این سبک فضای بسیار سردی دارد. تمام اشیاء کاربردی و چند منظوره هستند. استفاده از عصر فلر آلمینیوم در این سبک بسیار متداول است.

سبک معاصر

در این سبک از رنگ های برجسته و خطوط و اشکال ساده استفاده می شود. چوب های رنگ روشن مانند افرا و توس کاربرد فراوانی دارد. منسوجات طبیعی مانند پشم ، کتان و پارچه های نخی سادگی این سبک را به نمایش می گذارد . رنگ ها در این سبک به صورت سایه و روشن های ترکیبی مورد استفاده قرار می گیرد.

Modern-decoration-style

سبک مدرن

 از مقبولیت خاصی در بین مرد برخوردار است که در این سبک از کمترین تزیینات استفاده می شود خطوط ساده صاف ، چهارچوب های زاویه دار ، الیاف طبیعی کتاب و چرم ، وسایلی از چوب درخت ساج و اثاثیه های فاصله گرفته از کف از عناصر اصلی این سبک هستید. 

Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print